Wykonanie
Kotlety
sojowe te a'la
schabowe kosztują 2zł,
kapusta czerwona 99g za kilogram. Trzeba więc przyznać, że danie należy do tych tanich. Szczerze powiedziawszy rzadko zdarza mi się jeść
czerwoną kapustę, a przecież jest taka pyszna i do tego zdrowa. W tym lekkim wydaniu jest również dietetyczna czyli wszystko co lubię :) Bardzo dobre, razem z
Magdą pokusiłyśmy się o repetę.
kotlety
sojowe a'la
schaboweczerwona kapusta (pół główki)
jabłkocebulajogurt typu greckiegosól,
cukier,
pieprz (opcjonalnie
ocet balsamiczny)Kotlety przyrządzamy tak jak nam każą na opakowaniu.
Kapustę czerwoną szatkujemy, solimy i odstawiamy na około 20 minut aż zmięknie. W tym czasie możemy przygotować
sos jogurtowy, aby to zrobić wystarczy do
jogurtu dodać, pół łyżeczki
cukru, szczyptę
soli i
pieprz, ja dodałam jeszcze dwie krople
octu balsamicznego. Następnie ucieramy
jabłko,
cebulę drobno w kosteczkę kroimy i dodajemy do
kapusty. Zalewamy sosem i dokładnie mieszamy.