Wykonanie
Dziś
ryba. Znana prawie wszystkim
sola w towarzystwie puree z
bobu. W ten sposób odkryłam to warzywo na nowo i smakowało pysznie :)(dla 4 osób)Potrzebujemy:4 filety
soli ze skórą lub bez
sól morskapieprzcytryna2 łyżki
mąkimasło klarowane600 gram
bobuząbek
czosnku50 ml
śmietany 30%pieprzsólsok z cytrynyZ
rybą możecie postąpić jak w przypadku
lina .
Bób musimy ugotować do miękkości. Zalać zimną
wodą, odczekać aż lekko przestygnie i niestety obrać z łupinki. Nie jest to praca dla takich osób jak ja, ale pocieszałam się efektem końcowym :D Kiedy w końcu obrałam te nieskończoną ilość ziarenek mogłam przystąpić do dalszej pracy.
Bób ląduje z powrotem w garnku ze
śmietaną, doprawiamy
solą,
pieprzem i roztartym
czosnkiem. Chwilę gotujemy, dosłownie 2 minuty i rozdrabniamy całość blenderem. Na koniec sprawdzamy smak, w razie potrzeby doprawiamy i skraplamy
cytryną żeby zachował kolor. Podajemy w kształcie gałki od
lodów, do tego
rybka i plaster
cytryny. Lepiej niż w Ustce :D

+1
demo: Podstawowe
page