Wykonanie
Pyszne, szybkie, niedrogie, a co najważniejsze ciasto bez pieczenia. Przygotowanie jest tak
banalne, że często będziesz po nie sięgać.Potrzebujemy:1 litr
mleka1
cukier waniliowy1 kostka
margaryny1 szklanka
kaszki mannej1 szklanka
cukru2 łyżki
kakao3-4 paczki
herbatników na spód i wierzch naszego ciasta, w zależności od blachyGotujemy wszystkie składniki wsypując na sam koniec
kaszkę. Mieszając na małym ogniu około 5 minut. Do przygotowanej
herbatnikami blachy wylewamy gotową masę. Na wierzch znowu
herbatniki. Na to
polewa czekoladowaSKŁADNIKI NA POLEWĘ1/4 KOSTKI
MARGARYNY2 ŁYŻKI
CUKRU PUDRU1 ŁYŻKA
WODY2 ŁYŻKI
KAKAO GORZKIEWSZYSTKO GOTUJEMY W MAŁYM GARNKU, MIESZAJĄC AŻ DO GŁADKOŚCI MASYNa koniec posypuje wszystko wiórkami kokosowymi, można zamienić je na
orzechy, posypkę lub
migdały. I czekamy aż się schłodzi :) TO WSZYSTKO