ßßß Cookit - przepis na Zabielana zupa warzywna

Zabielana zupa warzywna

nazwa

Wykonanie

Delikatna zabielana zupa warzywna. Powstała z użyciem bulionu z gotowania mięsa do pasztetu. Zupy nie gotuję zbyt często, dokładnie kilka razy do roku. Można do niej użyć każdego warzywa jakie mamy aktualnie w lodówce.
Składniki:
- kalafior
- brokuł
- marchew
- ziemniaki
- groszek zielony
- por
- seler
- pietruszka
- cebula- przypalona nad ogniem
- łyżka śmietany
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Warzywa obrać i pokroić w mniejsze cząstki (gdzie to konieczne). Włożyć do garnka z bulionem, przyprawić i gotować na delikatnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie zaprawić śmietaną.
Źródło:http://smakowirowka.blogspot.com/2013/10/zabielana-zupa-warzywna.html