składniki:- 1 podwójny duży filet z kurczaka-1/2 kostki masła- natka pietruszki- 2 ząbki czosnku- jedna papryczka chili- olej do smażenia- mąka ryżowa- jajko- mleko- sól i pieprz- wykałaczkisposób wykonania:Z fileta usuwamy kości, przekrawamy w poprzek, tak żeby z jednego wyszły dwa jak są za grube bardzo delikatnie rozbijamy.Powinny wyjść w sumie 4 filety.Myjemy,wycieramy ręcznikiem papierowym,następnie solimy i pieprzymy do smaku.Odstawiamy na bok i robimy nadzienie.Do nie bardzo twardego,ale też nie za miękkiego masła wkrawamy połowę natki pietruszki wciskamy 2 ząbki czosnku i drobno pokrojoną papryczkę bez nasion.Wszystko dokładnie mieszamy rękoma,tylko tak żeby masło nie zmiękło za bardzo.Z ziołowegomasła robimy rulonik i nakładamy na fileta.Fileta zawijamy od tej krótszej strony i spinamy wykałaczką.Panierujemy najpierw w mące ryżowej,potem w rozbełtanym i przyprawionym jajku i znowu w mące ryżowej.Smażymy aż fileciki będą miały złocisty kolor.Pilnować,żeby nie były za suche.Podajemy z sałatką i ziemniakami,ewentualnie też można z ryżem i sosem słodko-kwaśnym.Smacznego :-)