Wykonanie
Składniki:2.5 szklanki
mąki + 2 łyżki3 łyżeczki
proszku do pieczenia5
jajek1.5 szklanki
cukru1 szklanka
oleju1 szklanka przegotowanej ciepłej
wody2 łyżki
kakaoJajka utrzeć z
cukrem nad garnuszkiem z ciepła
wodą. Ucierać 4 minuty. Dodać
olej, ucierać, następnie
wodę, ucierać, następnie przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Ucierać. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać 2 łyżki
mąki do drugiej 2 łyżki
kakao. Dobrze wymieszać.Tortownicę wyłożyć papierem, boki wysmarować
masłem i posypać
bułką tartą.Na środek tortownicy wykładamy 2 łyżki białej masy, na to wylewamy 2 łyżki czarnej i tak cały czas jedna na drugą, aż do wyczerpania ciasta.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C, następnie zmniejszyć do 160 stopni. Piec 1h lub do suchego patyczka.