ßßß
Warzywne kotleciki są miłym urozmaiceniem dla codziennych mięsnych obiadów. Ponadto zapewne zadowolą niejednego wegetarianina:-)Składniki:1 duży kalafior2-3 marchewki2 cebule4 łyżki skrobi kukurydzianej3-4 jajkanatka pietruszki (wedłu uznania - ja dałam ok. 6 łyżek)sól, pieprz2 łyżki masłaolej do smażeniaWykonanie:Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, zaś cebulę kroimy w drobną kostkę. Całość smażymy na maśle do miękkości doprawiając solą i pieprzem.Kalafiora gotujemy do miękkości, po czym rozdrabniamy widelcem.Marchewkę, cebulę, kalafiora, jajka, natkę pietruszki i skrobię kukurydzianą razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy.Nakładamy łyżka na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor.Smacznego