Zamiast makaronu chow main danie można podać z makaronem ryżowym. Proste i sycące... w zupełności wystarczy dla 4-6 osóbSkładniki:4 marchewkigarść suszonych grzybów mun2 pojedyncze piersi kurczaka2 pory (białe części)1 papryczka chili2 cm świeżego imbiru (obranego ze skórki)2 ząbki czosnku2 opakowania gotowego sosu chińskiego bami gorengok. 3 garści sezamu1/2 opakowania makaronu chow meinsos słodko-pikantny chiliWykonanie:Grzyby mun wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem na ok. 10 min. Po upływie tego czasu wodę z moczenia grzybów wylewamy.Z cukinii wydrążyć środek i pokroić w słupki. Marchewkę pokroić w słupki, namoczone grzyby i papryczkę chili w paski, zaś pora pokroić w krążki.Piersi należy pokroić w paseczki. Piersi podsmażamy na oleju i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy marchewkę i chwilę dusimy.Następnie dodajemy cukinię, por, grzyby mun, papryczkę chili i starty na tarce o drobnych oczkach imbir i czosnek. Jeszcze chwilę dusimy tak aby warzywa były al dente.Całość zalewamy rozrobionym w wodzie (zgodnie z przepisem na opakowaniu) sosem bami goreng. Gotujemy 2-3 minuty. Następnie dorzucamy 2 garście sezamu i podajemy z gotowym makaronem chow mein przyrządzonym według przepisu na opakowaniu. Całość polewamy słodkim sosem chili i posypujemy sezamem.Smacznego