Wykonanie
Przepis dostałam od sąsiadki Justyny. Odkąd spróbowałam tej sałatki jest moją ulubioną
sałatką.Składniki:opakowanie
makaronu penne (kolorowego) - ja użyłam świderków, bo akurat je miałampęczek świeżej
bazylii500 g
pomidorków koktajlowych2 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskęopakowanie pikantnych
krakersów2 opakowania
sera pleśniowego (z niebieską pleśnią np. Lazur)sos do sałatek włoski (np. knorr),
sól,
pieprzWykonanie:
Makaron ugotować, a
krakersy pokruszyć.
Bazylię porwać lub pokroić na paseczki (krojona
bazylia szybko ciemnieje).
Pomidorki przekroić na pół, zaś
ser pokruszyć. Sosik rozmieszać w
oliwie z pierwszego tłoczenia, dodać
czosnek.Wszystkie składniki razem wymieszaćSmacznego