ßßß Cookit - przepis na Szybkie i lekkie gołąbki

Szybkie i lekkie gołąbki

nazwa

Wykonanie

Dziś proponuję delikatne i lekkie gołąbki z kaszą kuskus, kukurydzą i papryką.
Składniki:
- 1 szt. kapusty włoskiej
- 2 szkl. kaszy kuskus
- 2 szt. papryki czerwonej
- 2 szt. cebuli
- 1 pusz. kukurydzy
- sól, pieprz do smaku
- 1 szkl. bulionu warzywnego
Wykonanie:
Z kapusty wyciąć głąba i gotować w lekko osolonej wodzie ok. 10 min. Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą i zaczekać aż napęcznieje. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę; podsmażyć na oleju. Dodać kukurydzę z puszki. Do warzyw dosypać kaszę kuskus, przyprawić i całość dokładnie wymieszać. Farsz odstawić do przestygnięcia, a następnie ułożyć na liściu kapusty i zawijać. Gotowe gołąbki ułożyć w brytfance, zalać bulionem i zapiec w piekarniku ok 20-30min. Można podawać z sosem pomidorowym :)
Smacznego!
Źródło:http://wegemena.blogspot.com/2013/03/szybkie-i-lekkie-goabki.html