ßßß Cookit - przepis na Leczo z patisona

Leczo z patisona

nazwa

Wykonanie

Piękne żółciutkie kabaczki wpadły mi do koszyka:)
SKŁADNIKI:
2 patisony
papryka biała
papryka czerwona
4 pomidory
2 cebule
2 kiełbasy
2 łyżki oleju
sól, pieprz, oregano, lubczyk, bazylia
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka pasty paprykowej
W rondlu z grubszym dnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Następnie dorzucamy pokrojoną kiełbasę,podsmażamy do zarumienienia. A po kilku minutach kolejno pokrojone warzywa: patisony, paprykę, pomidory
Dusimy wszystko na nie dużym ogniu, dodajemy przyprawy. A na sam koniec łyżkę ostrej pasty paprykowej.
Leczo będzie gotowe, kiedy warzywa zmiękną i całość się lekko zagęści.
Do lecza idealnie pasuje podpieczona bułeczka:)
Smacznego!!!
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2014/08/leczo-z-kabaczka.html