Wykonanie
Wszystkie moje ulubione potrawy najlepiej lubię jeść w
domku rodzinnym:)Jednym z takich dań jest zupa ogórkowa:DDziś zrobiłam ją po raz pierwszy !!!Tym razem nie wg przepisu mamy, lecz z
miksu przepisów z internetu :D

SKŁADNIKI:1
pręga wołowa2 słoiki
kiszonych ogórków (prezent do Wujka Tadka)
włoszczyzna (
marchewka,
pietruszka,
por,
seler)4 duże
ziemniakimała
śmietana 18%sól,
pieprz,
ziele angielskie,
liść laurowy,
koperek
W 2,5 l
wody gotować przez 40 minut
mięso wołowe, dodać 2
liście laurowe i 5 ziarenek
ziela angielskiego. W tym czasie należy przygotować wszystkie składniki zupy.
Włoszczyznę obrać i pokroić w kosteczkę, po zagotowaniu
mięsa dodać całość do
wody. Gotować 20 minut na małym ogniu. Doprawić
solą,
pieprzem (ja staram się nie dodawać przypraw typu Kucharek- ale można wg uznania).

Obrać
ziemniaki i również pokroić w kosteczkę. Ugotować w osolonej wodzie w osobnym naczyniu, odcedzić.

Zetrzeć 2 słoiki
ogórków kiszonych na tarce o dużych oczkach, nie wylewać
wody z
ogórków!
Doda smaku zupie:) Starte
ogórki dodać do gotującej
wody, po 10 minutach dodać ugotowane
ziemniaki.

Wyłączyć gaz i chwilę
potem dodać małą
śmietanę 18 % oraz suszony
koperek. Zupę należny spróbować, doprawić jeśli trzeba. Jeszcze raz doprowadzić do wrzenia i gotowe.

Zupka wyszła bardzo domowo :D Mąż po dokładce zupy dobrał się do
pręgi wołowej...

SMACZNEGO !!!