Rabarbar- dziś pierwszy raz miałyśmy z nim do czynienia w kuchni. To nasza pierwsza rabarbarowa kreacja.Mamy nadzieję, że przepis sprawdzi się również Wam.Składniki- 2,5 szklanki mąki pszennej- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia- 100 g cukru- 3 jajka- szczypta soli- 1 szklanka mleka- 50 ml oleju- 1 łyżka śmietany- 200g rabarbaruSposób przygotowania :Myjemy rabarbar i kroimy w kosteczkę.W naczyniu mieszamy składniki suche : mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia.W osobnym naczyniu mieszkamy : jajka, mleko, śmietanę i dodajemy rabarbar.Łączymy składniki z obu naczyń i mieszamy chwilę, aby składniki się połączyły.Kruszonka : ( wszystkie składniki łączymy ze sobą )- 70 g mąki przennej- ok. 4 łyżek cukru- 50g masłaDo przygotowanych foremek przekładamy ciasto i posypujemy je kruszonką.Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 30 minut.E.O