Wykonanie
Biała kiełbasa, kiedyś przeze mnie znienawidzona, zagościła na stałe w naszym jadłospisie. Żeby nie było nudno urozmaicam ja różnymi dodatkami.8 kawałków
białej kiełbasy surowej3
cebule2 łyżki
miodupół szklanki
piwa (np Warka czerwona bo nie jest gorzka)
Kiełbasę ponakłuwać, ułożyć w garnku i zalać wrzątkiem a następnie gotować przez 10 minut.
Cebulę pokroić w półkrążki i udusić na
oliwie do miękkości i lekkiego zrumienienia.
Kiełbasę wyjąć z
wody, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut aż się zrumieni. W kubku wymieszać
piwo z płynnym
miodem. Przełożyć
kiełbasę na drugą stronę, dodać
cebulę i wszystko polać
piwem wymieszanym z
miodem. Ponownie zapiec do zrumienia ok 15 minut. Pycha!!