Wykonanie
SKŁADNIKI:kości,udka lub skrzydełkasłoiczek przecieru
ogórkowegook 1 kg
ogórków kiszonych2
marchewki1
pietruszka1/2
selera1 i 1/2 woreczka
ryżu5 łyżek
śmietany (nie zimnej)3 łyżki
mąkikostka rosołowa wołowakucharek
pieprzsólmagiliść laurowyziele angielskiekości obgotować przez 30 min,odlać
wodę i opłukać kości,zalać nową zimną
wodą,gotować kości jak na rosół.
ziemniaki pokroić w kostkę
marchew,
seler pietruszkę obrać i wrzucić go kości.gotować aż będą miękkie.dodać
kostkę rosołową wołową,
liść laurowy,
ziele angielskie,kucharek,
ogórki zetrzeć na tarce,(jak zostaną większe kawałki to ja używam blendera do poszatkowania.)
ogórki smażyć na patelni z
olejem aż będą miękkie.wyciągamy kości usmażone
ogórki dodajemy do zupy. dodać
pieprz,
sól,
magi.do smaku. wsypać
ryż. gotować jeszcze 30 min.na małym ogniu,po czy odlać troszeczkę zupy do kubka lub jakiegoś naczynka,dodać ciepła
śmietanę i
mąkę.dobrze wymieszać i wlać powoli do zupy. kości lub udka obrać z
mięsa i wrzucić
mięso do zupy. JEŚLI ZUPA JEST ZA GĘSTA PROPONUJE WLAĆ SOKU Z
KISZONYCH OGÓRKÓW I POGOTOWAĆ PRZEZ CHWILĘ.