SKŁADNIKI:1kg grzybów0.5kg cebuli1szkl.oleju1szkl.wody4 łyżki cukru4 łyżki octu1 łyżka papryki mielonej3 łyżki koncentratu pomidorowegokilka plasterków marchewki surowejpieprz,sól do smaku3 listki lauroweGrzyby dokładnie myjemy, kroimy na kawałki (nie za małe bo się skurczą)gotujemy ok 30 min. Odcedzamy.Cebulkę kroimy na pół plasterki i smażymy na maśle na złoty kolor.dodajemy do grzybów razem z marchewka,wlewamy wodę,cukier,ocet,olej,przyprawy i koncentrat .dusimy 15 min mieszając od czasu do czasu żeby się nie przypaliło.pod koniec duszenia dodajemy paprykę gorące przekładamy do słoików pasteryzujemy 15 minTym razem dodałam tez pod smażona paprykę i zamiast surowej marchewki miałam taka malutka mrożona cieniutka jak palce, z tym ze marchew rozmroziłam i pokroiłam w talarki i dodałam dopiero w połowie duszenia żeby się nie rozgotowały.z papryczka tez pyszne podjadałam troszkętu wersja z kukurydzaŻYCZĘ SMACZNEGO