Wykonanie
Kasza jaglana ma dość wysoki IG - 71 więc nie dla wszystkich Słodkich Mam będzie odpowiednim wyborem. Ja nie zaobserwowałam jednak u siebie skoku
cukru więc polecam po prostu wypróbować na małej porcji jak zadziała.
Kasza jaglana zawiera krzemionkę,która poprawia stan włosów, skóry i paznokci oraz zapobiega odwapnianiu kości.
Budyń z jaglanki jest też doskonałym lekarstwem na zgagę dzięki zasadotwórczym właściwościom
kaszy jaglanej.Przepis na cztery małe porcje.Składniki:szklanka
kaszy jaglanejdwie łyżki stołowe
kakaogarść
płatków migdałowych do posypaniaSposób przygotowania:
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu skracając czas o ok. 5 minut. Odlewamy
wodę i dodajemy
mleko migdałowe i dalej gotujemy na małym ogniu. Ciągle mieszając wsypujemy
kakao i
ksylitol. Blendujemy na w miarę gładką masę, przelewamy do pucharków i posypujemy
migdałami.