Wykonanie
Ostatnio na obiad
jadłam pierś z
kaczki z
ryżem i warzywami, i muszę przyznać, że nie dość, że wyglądało to i smakowało :)Składniki:-> piersi z
kaczki, ze skórą->
ryż-> mieszanka chińska, ja miałam mrożonkę->
sól,
pieprzSkórę z piersi
kaczki nadkroiłam w "kratkę", posoliłam, popieprzyłam, następnie położyłam na rozgrzaną patelnię.
Ryż ugotowałam jak zwykle, a mieszankę podsmażyłam na patelni, lekko posoliłam.
Kaczkę przyrumieniłam z każdej strony na patelni i włożyłam ją do piekarnia - długość pieczenia zależy od tego jak bardzo lubicie wysmażone
mięso, ja nie lubię "żywego", różowego, więc u mnie było to jakieś 15 minut.Danie wyglądało kolorowo i było smakowite :)