PRODUKTY:- papryka- paczka ryżu- 1 opakowanie pieczarek- 2 cebule- pół serka topionego ze szczypiorkiem- kostka rosołowa knorr- pieprz świeżo mielony- rukola do przybraniaWYKONANIESiekamy pieczarki .cebulę na patelnie wlewamy 2 szklanki wody wrzucamy bulion żeby się rozpuścił paczkę ryżu dodajemy posiekane pieczarki i cebulę .Gotujemy wszystko na wolnym ogniu do miękkości jak wszystko będzie miękkie dokładamy serek topionypieprz i mamy farsz do papryk.Przygotowujemy papryki myjemy kroimy na pół wydrążamy gniazda i wkładamy przygotowany farsz zapiekamy w piekarniku około 15 minut w 150 stopniach .Na talerzu widzimy paprykę z jajkiem sadzonym jest to jajko bez tłuszczu ponieważ wbiłam jajko w paprykę i wstawiłam do nagrzanego piekarnika więc jajko nam się zapiekło bez tłuszczu czyli sadzone inaczej po wyjęciu solimy i gotowe do jedzenia .