Wykonanie
Do zrobienia smoothie zachęciła mnie moja siostra, zachwycając się swoim
śniadaniowym szpinakowym koktajlem.Szpinak? Na początku wydało mi się to absurdalne. Jednak postanowiłam spróbować, zastępując
szpinak sałatą.Wyszedł mi świetny, świeży, orzeźwiający koktajl, w sam raz na upały!

Smoothie z
sałaty,
truskawek i
arbuza/Lettuce, strawberries and watermelon smoothie(scroll down to see a recipe in English)Składniki:150 g
sałaty300 g
truskawek350 g
arbuza200 ml
wody1 łyżka
mioduposiekane
migdały (do posypania)Przygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować przy pomocy blendera. Najlepiej podawać schłodzony, udekorowany posiekanymi
migdałami.

Ingredients:150 g lettuce300 g strawberries350 g watermelon200 ml water1 tablespoon honeychopped almonds (for sprinkling)Preparation:Blend all ingredients. Best served chilled, decorated with chopped almonds.