Wykonanie
Rzadko na śniadanie jadam placki, naleśniki i inne podobne rzeczy. Jednak jak już je robię, nie boję się eksperymentować.Dziś zaszalałam :) Wykorzystałam wykonany wcześniej
syrop z mniszka, który nie tylko świetnie smakuje, ale ma też działanie prozdrowotne-działa leczniczo na układ pokarmowy, nerwowy i odpornościowy, usuwa toksyny z organizmu i poprawia wygląd skóry.

Pełnoziarnisty
sezamowy naleśnik z
serkiem wiejskim i
orzechami/Wholewheat
sesame pancake with cottage cheese and nuts(scroll down to see a recipe in English)Składniki:łyżka
mąki pszennej pełnoziarnistejłyżka
otrąb pszennychłyżka
sezamułyżka
oleju rzepakowego1/4 szklanki
mlekajajko1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaNadzienie:4 łyżki
serka wiejskiegogarść dowolnych
orzechówłyżka
miodu lub
syropu z mniszka lekarskiegoPrzygotowanie:Oddzielić
białko od
żółtka,
białko ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki wymieszać z
żółtkiem, a następnie dodać pianę z
białek. Lekko wymieszać i odstawić na 10 minut. Smażyć naleśnik na rozgrzanej teflonowej patelni. Usmażony naleśnik posmarować
serkiem wiejskim, posypać
orzechami i zwinąć w rulon. Polać
miodem lub
syropem z mniszka.

Ingredients:1 tbsp wholewheat
flour1 tbsp wheat
bran1 tbsp
sesame seeds1 tbspcanola oil1/4 cup milk1 egg1/2 tsp baking powderFilling:4 tbsps of cottage cheesea handful of any nut1 tbsp honey or dandelion
syrupPreparation:Separate the egg white from the yolk, beat the egg white. Mix other ingredients with egg yolk, then add the egg whites. Lightly mix and let stand for 10 minutes. Cook pancake on a pan. Spread prepared pancake with cottage cheese, sprinkle with nuts and roll up.
Pour with a honey or dandelion
syrup.