Wykonanie
Owsianka, moim zdaniem, to jedna z najlepszych opcji
śniadaniowych. Pyszna, pożywna i syci na długo.Dziś prezentuję jedną z najbardziej klasycznych jej wersji. Urozmaiciłam ją dodatkiem
serka wiejskiego i znalezionej w zamrażarce aronii.Jogurtowa owsianka z
serkiem wiejskim,
truskawkami i aronią/Yogurt porridge with cottage cheese, strawberries and chokeberry(scroll down to see a recipe in English)Składniki:3 łyżki
płatków owsianych2 łyżki
otrąb pszennychmałe opakowanie
jogurtu naturalnego (125 g)3 łyżki
serka wiejskiego2 garści
truskawekgarść aroniiłyżka
miodu lub
syropu z mniszka
cynamon,
gałka muszkatołowa i
imbirPrzygotowanie:
Płatki i
otręby zalać
jogurtem i odstawić na pół godziny. Następnie dodać pokrojone
truskawki, aronię,
serek wiejski i
przyprawy. Polać
miodem lub
syropem z mniszka.

Ingredients:3 tbsps of oatmeal2 tbsps of wheat
bransmall package of plain
yogurt (125 g)3 tbsps of cottage cheese2 handfuls of strawberriesa handful of chokeberry1 tbsp honey or dandelion
syrupcinnamon, nutmeg and gingerPreparation:
Pour oatmeal and
bran with a
yogurt and let it stand for half an hour. Then add the sliced strawberries, chokeberry, cottage cheese and spices.
Pour with a honey or dandelion
syrup.