ßßß Cookit - przepis na Zdrowe śniadanie - budyń z quinoa (bez glutenu, mleka i jajek)

Zdrowe śniadanie - budyń z quinoa (bez glutenu, mleka i jajek)

nazwa

Wykonanie

Ziarno komosy ryżowej zawiera dużo wartościowego białka, węglowodanów, magnezu, wapnia i żelaza - zapewni nam energię na dobry początek dnia.
Składniki na dwie porcje:
ziarna quinoa (komosa ryżowa) ugotowane na sypko 1 szklanka
budyń bezglutenowy 1 torebka
mleko sojowe lub ryżowe (może też być mieszanka mlekozastępcza) 0,5 l
płatki migdałowe, żurawina lub inne dozwolone bakalie do posypania
Przygotowanie:
Ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu. Wymieszać z ugotowanym na miękko quinoa, posypać płatkami migdałów i żurawiną lub innymi bakaliami.
Źródło:http://glodnyalergik.blogspot.com/2014/06/zdrowe-sniadanie-budyn-z-quinoa-bez.html