Wykonanie
Dwukolorowe ciasto, zatopione w nim
owoce, krem budyniowy,
polewa czekoladowa...klasyka:)
Ciasto:250 g
masła6
jajek2 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
cukru2 łyżeczki
cukru waniliowego2 łyżki
wody2 łyżki
kakao2 łyżeczki
proszku do pieczeniadowolne
owoce (ja dałam wypestkowane
wiśnie)
Masło utrzeć z
cukrem, dalej ucierając dodać
żółtka,
mąkę z proszkiem. Ubić pianę, delikatnie łyżką połączyć z
ciastem. Ciasto podzielić na 2 części. Jasna część wyłożyć na blaszkę, do drugiej wsypać
kakao i 2 łyżki
wody, wymieszać. Wyłożyć na jasną część. Przygotowane
owoce ułożyć na wierzchu. Piec 45 min w 190 st (do suchego patyczka).Krem:250 g
masła0,5 l
mleka0,5 szklanki
cukru2 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki
cukru waniliowegoZ
mleka,
cukru i
mąki ugotować
budyń. Po wystudzeniu zmiksować z
masłem. Krem wyłożyć na ciasto.