Wykonanie
            Dwukolorowe ciasto, zatopione w nim 
owoce, krem budyniowy, 
polewa czekoladowa...klasyka:)

Ciasto:250 g 
masła6 
jajek2 szklanki 
mąki pszennej1 szklanka 
cukru2 łyżeczki 
cukru waniliowego2 łyżki 
wody2 łyżki 
kakao2 łyżeczki 
proszku do pieczeniadowolne 
owoce (ja dałam wypestkowane 
wiśnie)
Masło utrzeć z 
cukrem, dalej ucierając dodać 
żółtka, 
mąkę z proszkiem. Ubić pianę, delikatnie łyżką połączyć z 
ciastem. Ciasto podzielić na 2 części. Jasna część wyłożyć na blaszkę, do drugiej wsypać 
kakao i 2 łyżki 
wody, wymieszać. Wyłożyć na jasną część. Przygotowane 
owoce ułożyć na wierzchu. Piec 45 min w 190 st (do suchego patyczka).Krem:250 g 
masła0,5 l 
mleka0,5 szklanki 
cukru2 łyżki 
mąki pszennej2 łyżki 
mąki ziemniaczanej2 łyżki 
cukru waniliowegoZ 
mleka, 
cukru i 
mąki ugotować 
budyń. Po wystudzeniu zmiksować z 
masłem. Krem wyłożyć na ciasto.