ßßß Cookit - przepis na Ryba z pieczarkami na pomidorowo

Ryba z pieczarkami na pomidorowo

nazwa

Wykonanie

Porcja: 2 osoby
Czas: 20 minut
Kalorie: 150 kcal na porcje
Składniki:
2 płaty ryby
1 puszka pomidorów
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
250g pieczarek
1 cebula
tymianek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki pokrojone w plasterki uduś na patelni, dodaj posiekaną cebulę. Duś pod przykryciem przez ok 5 minut.
Dodaj tymianek a następnie pomidory i przecier pomidorowy
Posyp solą i pieprzem.
Sos przelej do naczynia żaroodpornego.
Rybę natrzyj solą i pieprzem a następnie ułóż na sosie.
Piecz przez ok 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Źródło:http://hipokuchnia.blogspot.com/2014/06/ryba-z-pieczarkami-na-pomidorowo.html