ßßß
składniki* 1 opakowanie mrożonych warzyw (brokuł, marchewka, kukurydza)* 1 saszetka kolorowego ryżu (100 g)* 1 filet z kurczaka* 1 łyżeczka czerwonej pasty curry* sól, pieprz* pieprz cayenne* zioła prowansalskieSposób wykonaniaRyż ugotować według przepisu na opakowaniu .Fileta z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.W garnku z grubym dnem rozgrzać nieco oleju, wrzucić mięso i podsmażyć, dodać pastę curry, chwilę podsmażyć, dodać warzywa mrożone, podsmażyć do momentu, aż puszczą wodę, dodać przyprawy, przykryć pokrywką i na delikatnym ogniu dusić miękkości warzyw (tak aby były al dente).Następnie dodać ryż, wymieszać (w razie potrzeby podlać niewielką ilością przegotowanej gorącej wody) i doprawić do smaku.