ßßß Cookit - przepis na Pasta rybna

Pasta rybna

nazwa

Wykonanie

Pasta rybna
składniki
* 1 puszka dowolnej ryby w oleju
* 100 g żółtego sera
* 2 ogórki konserwowe
* 1 średnia cebula
* 3 łyżki masła roślinnego lub margaryny do smarowania pieczywa
* sól, pieprz
Sposób wykonania
Ser i ogórki zetrzeć na średniej lub grubej tarce do jarzyn, cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wyjąć rybę z puszki wraz z olejem do miski, dodać ser, ogórki, cebulę i masło roślinne i wszystko razem dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.
Pasta doskonale smakuje z różnego rodzaju pieczywem, można nią również napełniać uprzednio upieczone kruche babeczki lub miseczki z ciasta francuskiego.
Beata Z
Entuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.
Źródło:http://mixsmaku.blogspot.com/2014/02/pasta-rybna.html