Wykonanie
składniki* 4
jajka* 1 i 1/2 szklanki
mąki* 1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia* 3/4 szklanki
cukru* 1/2 szklanki
oleju*
owoce (
śliwki i
jabłka posypane
cynamonem)sposób wykonania
Jajka wybić do miski, dodać
cukier i całość ubić na puszystą masę, dodać
olej i jeszcze chwilę ubijać, aż do połączenia. Następnie dodać
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszać łyżką lub mikserem na małych obrotach (osobiście mieszam mikserem). Wyłożyć ciasto do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu poukładać
owoce.Piec w temp. 180 stopni, ok. 55 min.Ciasto jest puszyste, wilgotne i łatwe w przygotowaniu dla każdego :)
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.