ßßß
 
            
         Zimowe, chłodne dni czasem wymagają rozgrzewających posiłków.Smak zupy, którą Wam proponuję zachwycił naszą rodzinę kilka lat temu.Lubimy ją jeść w towarzystwie grzanek z czosnkiem i serem.Macie ochotę?Potrzebujesz:1 kg cebuli2-3 ząbki czosnku0,5l bulionu, chociaż może być więcej( najlepiej własnego)tymianeksólpieprz2 łyżki masła2 łyżki olejuśmietana 12% do zupWYKONANIE:1. Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce. Możecie to robić dość chaotycznie, ponieważ i tak na końcu wszystko zblendujemy.2. Na patelni rozgrzewamy masło i olej, wrzucamy cebulę. Doprawiamy ją solą i pieprzem.3. Gdy cebula zeszkli się odrobinę, dorzucamy pocięty cieniutko czosnek. Chwilę gotujemy,a następnie zalewamy bulionem. Dodajemy 1ł yżeczkę tymianku.Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 20minut.4. Zupę przelewamy do garnka, dodajemy odrobinę śmietany i blendujemy.
Zimowe, chłodne dni czasem wymagają rozgrzewających posiłków.Smak zupy, którą Wam proponuję zachwycił naszą rodzinę kilka lat temu.Lubimy ją jeść w towarzystwie grzanek z czosnkiem i serem.Macie ochotę?Potrzebujesz:1 kg cebuli2-3 ząbki czosnku0,5l bulionu, chociaż może być więcej( najlepiej własnego)tymianeksólpieprz2 łyżki masła2 łyżki olejuśmietana 12% do zupWYKONANIE:1. Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce. Możecie to robić dość chaotycznie, ponieważ i tak na końcu wszystko zblendujemy.2. Na patelni rozgrzewamy masło i olej, wrzucamy cebulę. Doprawiamy ją solą i pieprzem.3. Gdy cebula zeszkli się odrobinę, dorzucamy pocięty cieniutko czosnek. Chwilę gotujemy,a następnie zalewamy bulionem. Dodajemy 1ł yżeczkę tymianku.Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 20minut.4. Zupę przelewamy do garnka, dodajemy odrobinę śmietany i blendujemy.

