Wykonanie
Pewnie nie trudno zauważyć, że uwielbiam śniadania na ciepło. Siemianka to właśnie jedna z takich potraw, które jadam ranem. Lubię ją zarówno za smak i konsystencję, jak i za to, że przygotowuje się ją niezmiernie szybko.Oprócz śniadań, moją miłością są także letnie
owoce. Tak więc do mojej dzisiejszej siemianki dodałam
czerwone porzeczki, pierwsze jakie
jadłam w tym roku.składniki:ok. 50 g chudego
twarogumałe opakowanie
waniliowego serka homogenizowanegojajko2 garści czerwonych
porzeczek5 łyżeczek mielonego lnu złotegoW przepisie postępujemy tak samo jak przy przygotowywaniu zwykłego gotowanego serniczka.W garnuszku rozgniatamy
twaróg, dodajemy do niego
jajko i
serek homogenizowany, dokładnie mieszamy. Dorzucamy jeszcze
porzeczki, które
potem trochę rozgniatamy.Całość stawiamy na średnim ogniu. Gdy masa będzie ciepła wsypujemy do niej mielony len, dokładnie mieszamy. Gotujemy całość na zmniejszonym ogniu aż do zgęstnienia.Gotową potrawę przekładamy do miseczki i dekorujemy gałązkami
porzeczek.

