Wykonanie
Eksperymenty w kuchni to rzecz codzienna. Ostatnio jednak wyjątkowo często eksperymentuję w kwestii gotowanych serniczków. Do tej
pory modyfikowałam je tylko nieznacznie. Tym razem przyszła jednak
pora na coś zupełnie innego.Zapraszam do zapoznania się z przepisem na gotowany serniczek zagęszczany
kaszą manną. To idealna propozycja na śniadanie, a także na deser :)składniki:ok. 50 g chudego
twarogumałe opakowanie
waniliowego serka homogenizowanegojajkoduża garść
żurawiny2 łyżki
wiórków kokosowych5-6 łyżeczek
kaszy mannyW małym garnku rozgniatamy
twaróg. Dodajemy do niego
serek homogenizowany i
jajko, dokładnie mieszamy. Dorzucamy jeszcze
wiórki kokosowe i
żurawinę, mieszamy ponownie.Stawiamy garnek na średnim ogniu. Gdy masa będzie ciepła, zmniejszamy ogień i dodajemy do niej
kaszę manną. Dokładnie mieszamy i gotujemy dalej aż do zgęstnienia naszego serniczka.Na koniec przekładamy potrawę do miseczki, dekorujemy ulubionymi dodatkami.Polecam podawać serniczek od razu po przygotowaniu.


