Wykonanie
Tak jak w tytule postu, serniczków nigdy za wiele :)Jednak lubię eksperymentować i za każdym razem powstaje coraz to inna wersja tego pysznego deseru.Zachęcam do spróbowania :>składniki:150 g chudego
twarogujajkośredni
banan2 garści
wiórków kokosowychłyżeczka
miodupłaska łyżka
mąki kukurydzianejodrobina
mleka do rozrobienia
mąkiBanana kroimy na ćwiartki i rozgniatamy w misce, wrzucamy do wcześniej wymieszanych składników. Dorzucamy jeszcze
wiórki kokosowe i stawiamy garnek na niedużym ogniu.
Mąkę kukurydzianą rozrabiamy w szklance z odrobiną
mleka.Gdy serniczek będzie ciepły wlewamy do niego zawartość szklanki i gotujemy aż całość dobrze zgęstnieje.Przekładamy do miseczki. Podajemy na ciepło lub po schłodzeniu w lodówce.
Przepraszam za ostatnią małą aktywność na blogu, w najbliższym czasie postaram się wrzucać więcej postów :)