Wykonanie
Na przygotowanie tego prostego deseru wystarczy nam zaledwie 5 minut. Tak więc gdy macie ochotę na babeczki, a nie macie czasu by je piec, polecam babeczkę z kubeczka. Dziś przedstawiam ją w wersji z
mąką kukurydzianą. Jest naprawdę sycąca nadaje się więc na śniadanie.składniki:
jajko3 łyżki
mąki kukurydzianej2 łyżki
mlekałyżeczka
oliwy1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniałyżeczka
mioduJajko rozbijamy w miseczce, bełtamy. Dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy. Gdy otrzymamy masę o konsystencji gęstej
śmietany przelewamy ją do dużego kubka. Mikrofalówkę nastawiamy na 3 minuty na największą moc. Wstawiamy kubek i czekamy aż nasza babeczka się upiecze. Musimy kontrolować czy się nie przypala.Gotową babeczkę możemy podać z domowym
dżemem,
masłem orzechowym lub innym smarowidłem. Ja swoją zjadłam z dodatkiem kremu
kakaowego z
awokado i
jogurtem naturalnym.