Wykonanie
            Zawsze lubiłam przeróżne potrawki z 
kurczaka, jednak zanim zmieniłam swoje nawyki żywieniowe lądowało w nich wiele niezdrowych składników. Dziś mam więc dla was na lżejszą wersję jednego z moich ulubionych dań. Nie wygląda może zbyt apetycznie, jednak w smaku jest niesłychanie dobre.składniki (na 3-4 osoby):około 0,5kg 
piersi z kurczaka3/4 opakowania 
makaronu pełnoziarnistego (u mnie penne)duży 
bakłażancebulapomidory z puszki krojone lub passata pomidorowa
oliwa do smażenia
sólpieprzbazyliazioła prowansalskiepapryka słodka i ostraząbek 
czosnkuwodaCebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy ją i przeciśnięty przez praskę 
czosnek na odrobinie 
oliwy. Dodajemy pocięte na kawałki 
mięso i smażymy je do zarumienienia. Dorzucamy pokrojonego w kostkę 
bakłażana i 
przyprawy. Dolewamy trochę 
wody, przykrywamy i dusimy aż 
bakłażan będzie miękki. Na koniec dodajemy 
pomidory z puszki i gotujemy jeszcze chwilę. W 
między czasie gotujemy 
makaron według przepisu na opakowaniu w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu mieszamy go z sosem.


