Wykonanie
Warzywa (
marchew,
pietruszka,
ziemniaki,
seler,
kalafior) kroimy na kostkę/kawałki, zalewamy
wodą (około 3 litry) i gotujemy jak zupę warzywną.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy na kawałki, dodajemy do zupy. Przyprawiamy i gotujemy do miękkości. Delikatnie studzimy i używając blendera/miksera mielimy zupę na gładki krem. Jeśli zupa okaże się zbyt gęsta możemy dodać przegotowanej
wody i odpowiednio doprawić. Doprawiamy wg uznania (do smaku).Na patelni rozgrzewamy masełko (około 5-10 dekagramów) i podsmażamy na nim nasze
kurki (ja miałam spore dwie garści
grzybów). Doprawiamy
pieprzem i
solą.Na talerz nalewamy porcję zupy, wkładamy do niej porcję
kurek, posypujemy zieloną
pietruszką.