Śledzie w takim wydaniu miałam okazję spróbować będąc na wakacjach na wschodzie Polski.Na przyjęciu myślałam, że to deser...... jak się okazało były to połówki brzoskwiń z nadzieniem śledziowym.Bardzo smakowite połączenie.Zachęcam do wypróbowania.Przepis:puszka brzoskwiń (ja w swojej miałam 7 sztuk)połowa cebuli4 filety śledziowe a`la Matias w oleju1 łyżeczka majonezu1 łyżeczka kwaśnej śmietanypieprzkoperekBrzoskwinie odcedzamy z syropu i układamy dziurkami po pestce do góry (można spróbować pogłębić dziurkę po pestce, ale należy uważać, żeby nie uszkodzić brzoskwini).Cebulę i śledzie kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy posiekany koperek, łyżeczkę majonezu i łyżeczkę śmietany. Wszystko mieszamy i przypraw iamypieprzem do smaku.Śledziami napełniamy brzoskwinie.Danie należy schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny.Smacznego!