Wykonanie
U Was początek grudnia również taki przytłaczający? Zimno, ponuro, ciemno, na dodatek chyba łapie mnie jakaś jesienno-zimowa deprecha. Najchętniej poszłabym w ślady niedźwiedzi i przespała do wiosny.
Póki co, dawkuję sobie koloro-witaminową terapię.Składniki-1/2 szkl.
czerwonej fasoli (może być też z puszki)-1/2
cebuli-1 ząbek
czosnku-
czerwona papryka-
zielona papryka-2
ziemniaki-10 dag
pieczarek-2 łyżki
koncentratu pomidorowego-
sól,
pieprz, opcjonalnie
zioła.Przygotowanie
Czerwoną fasolę namoczyć na noc, ugotować (w przypadku tej z puszki, należy dodać ją na samym końcu gotowania).
Cebulę i
czosnek obrać,
papryki pokroić w kostkę.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Na
oleju zeszklić
cebulę i
czosnek. Dodać pokrojone
pieczarki i
paprykę. Przesmażyć. Dusić ok. 10 minut pod przykryciem. Dodać
ziemniaki,
fasolę,
koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Gotować ok. 15 minut.
Smacznego ;-)