Wykonanie
Czyli szybkich studenckich śniadań ciąg dalszy. Kiedyś piekłam te muffinki kilka
razy, jednak w końcu zawieruszyłam gdzieś przepis, nie pamiętałam skąd pochodził. Dopiero niedawno, kiedy przeglądałam blog Doroty, natrafiłam na niego ponownie. Niesłodkie, typowo
śniadaniowe, czyli takie, jakie uwielbiam.Przepis cytuję:Składniki-1 1/4 szkl.
mąki kukurydzianej-3/4
mąki pszennej-1/2 szkl.
sezamu + na posypanie-4 łyżki
cukru-2 łyżeczki
proszku do pieczenia-1/2 łyżeczki
sody-1/2 łyżeczki
soli-2
jajka-2/3 szkl.
mleka-2/3 szkl.
jogurtu naturalnego-3 łyżki
olejuPrzygotowanieW jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć i całość wymieszać. Napełnić foremki na muffinki. Piec ok 20-25 minut w temp. 200st.Smacznego :)