....czyli przysmak królika Bugsa ;)Jeśli jeszcze nie jedliście tego ciasta, czas nadrobić zaległości.Ciacho pyszne, aromatyczne i banalne w wykonaniu.Blaszka 21 x 30 cmCo trzeba?2 szklanki mąki1 niepełna szklanka cukru1 niepełna szklanka oleju4 duże marchewki4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cynamonu1 łyżeczka sody oczyszczonejszczypta soliszczypta imbiruszczypta gałki muszkatołowej+ cukier puderCo i jak?W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawami.Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo wcześniej wymieszaną mąkę.Wlać powoli olej, wymieszać. Na końcu dodać marchewki i całość bardzo dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.Masę marchewkową przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem, sprawdzać stan upieczenia patyczkiem. Moja wersja piekła się niecałe 30 minut.Smacznego :)