Ciasto:0,5 kg mąki15dag cukru20 dag margaryny2 łyżki miodu2 łyżki mleka2 jajka2 łyżeczki sodyZagnieść, podzielić na dwie części.Jedną upiec 180*C 30-40min , drugą odłożyć.Masa orzechowa:12 dag margaryny2 łyżki miodu25dag orzechówłyżka wodyWszystko razem zagotować, aż zgęstnieje.Drugą część ciasta wyłożyć na blachę, posmarować masą orzechową i upiec 200*C 30-40minKrem budyniowy:0,5l mleka2 cukry wanilinoweczubata łyżka mąki pszennej2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej150g margarynyPołowę mleka zagotować z cukrem. W drugiej połowie wymieszać obie mąki i wlać go gotującego się mleka, zagotować i ostudzić. Do masy dodać margarynę i zmiksować. Gotową masą przełożyć placki