SKŁADNIKI2 pęczki świeżej bazylii500g makaronu typu świderkioliwa z oliwekząbek czosnku4 serki w plasterkach o smaku śmietankowymłyżka orzeszków piniowych ( orginalny przepis ) lub włoskichżółty ser typu parmezan,grana padano do posypaniaSPOSÓB PRZYGOTOWANIAŚwieże i umyte liście bazylii zmiksować z dwiema łyżkami oleju z oliwek, orzeszkami i ząbkiem czosnku.Ugotować makaron według przepisu podanego na opakowaniu. W drugim naczyniu dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, ząbek czosnku i leciutko go podsmażyć, aby tylko olej złapał smak czosnku poczym wyłączyć ogień i wyjąć czosnek. Dodać przygotowane zmiksowane pesto i zagotować.Odcedzić ugotowany makaron i od razu gorący dodać do naszego garnka z zielonym sosem.Dokładnie wymieszać, teraz dodać 4 serki w plasterkach które pod wpływem gorąca rozpuszczą się. Serki zagęszczą nasz sos i spowoduje że to pyszne pesto nie opdanie na dnie talerza, ale pozostanie na makaronie. Można ewentualnie dodać 2-3 łyżki wody od gotowania makaronu. Całość dokładnie wymieszać i podawać gorące. Posypać żółtym serem.SMACZNEGO :)