ßßß
Cookit - przepis na Pasta AWANTURKA
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta AWANTURKA
Składniki
Ryba w oleju
Sardynki
Szprot
Ser
Twaróg
Pieczywo
Szczypiorek
Cebula
Dymka
Pieprz
Wykonanie
Nie Gęsina i nie
rogalowo
..............Przepyszna i SmakowaSkładniki:- 1 puszka
ryby w oleju
(najlepiej
sardynki
lub
szprotki
)- 1
serek
twarogowy
naturalny do smarowania
pieczywa
-
szczypiorek
od
cebulki
dymki
-
pieprz
(można również zamiast
serka
do smarowania użyć
twarogu
ze
śmietaną
)Przygotowanie:
Rybę
odsączamy z
oleju
, dusimy widelcem i łączymy z
serkiem
, dodajemy posiekany
szczypiorek
z
cebulką
i doprawiamy
pieprzem
(
serek
jest słony,
ryba
też więc nie ma potrzeby dodawać
soli
). Można również dodać pokrojone w drobną kostkę
pomidory
i
czerwoną paprykę
(wersja dla Kamilka). Pasta świetnie smakuje z razowcem. Polecamy na weekendowe śniadania.
Źródło:
http://iskranapatelni.blogspot.com/2013/11/pasta-awanturka.html
Przepisy powiązane
Twarożek z Rzodkiewką (Pasta z Rzodkiewką)
Twarożek z Rzodkiewką (Pasta z Rzodkiewką)
Twarożek z Rzodkiewką (Pasta z Rzodkiewką)
Twarożek z Rzodkiewką (Pasta z Rzodkiewką)
Twarożek z Rzodkiewką (Pasta z Rzodkiewką)
Składniki powiązane (0)