ßßß Cookit - przepis na Pasta AWANTURKA

Pasta AWANTURKA

nazwa

Wykonanie

Nie Gęsina i nie rogalowo..............
Przepyszna i Smakowa
Składniki:
- 1 puszka ryby w oleju (najlepiej sardynki lub szprotki)
- 1 serek twarogowy naturalny do smarowania pieczywa
- szczypiorek od cebulki dymki
- pieprz
(można również zamiast serka do smarowania użyć twarogu ze śmietaną)
Przygotowanie:
Rybę odsączamy z oleju, dusimy widelcem i łączymy z serkiem, dodajemy posiekany szczypiorek z cebulką i doprawiamy pieprzem (serek jest słony, ryba też więc nie ma potrzeby dodawać soli). Można również dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory i czerwoną paprykę (wersja dla Kamilka). Pasta świetnie smakuje z razowcem. Polecamy na weekendowe śniadania.
Źródło:http://iskranapatelni.blogspot.com/2013/11/pasta-awanturka.html