Wykonanie
Dzisiejszy przepis (skierowany do fanów
fety - warto uściślić: chodzi mi o
ser feta - i
awokado) nadaje się na śniadanie, lunch czy kolację. Połączenie kremowego, lekko kwaskowatego (przez dodanie
cytryny)
awokado ze słoną
fetą, niezależnie od
pory dnia i pogody z pewnością przypadnie Wam do gustu.Przepis na dwie kanapki.SKŁADNIKI:2
bagietkiliście
sałaty70 g
sera fetasos
awokado z poniższego przepisuSPOSÓB WYKONANIA:
Bułki przetnij w pół (ale nie do końca, bo ma powstać duża szpara na resztę składników).Wstaw na 3-4 min do nagrzanego do 200°C piekarnikaDo gorących
bułek włóż
sałatę, następnie sos z
awokado, a wierzch posyp
fetą.SKŁADNIKI NA SOS:1 nieduże
awokadosólpieprz2-3 łyżki
soku z cytrynyszczypta
słodkiej paprykiszczypta
ostrej paprykiSPOSÓB WYKONANIA:
Awokado przekrój na pół, wyjmij wnętrze, wyrzuć pestkę i zgnieć na masę (może być z małymi grudkami).Dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj.