ßßß Cookit - przepis na BIGOS

BIGOS

nazwa

Wykonanie

Bardzo lubię bigos, w jesienne i zimowe dni smakuje najlepiej. Gorący aromatyczny i jak dla mnie, najlepiej z bardzo kwaśnej kapusty
SKAŁDNIKI
1,5 kg kapusty kiszonej
70 dag wołowiny
80 dag łopatki
1 duża cebula
garści grzybów suszonych
3 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
pieprz
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso pokroić w małe kawałki i podsmaży aby się zarumieniło pod koniec smażenia dodać cebule i smażyć jeszcze około 10 minut.
Kapustę wypłukać, odcisnąć pokroić drobno, przełożyć do garnka zalać wodą aby kapusta była przykryta, dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i namoczone suszone grzyby i gotować około 30 minut. Następnie do gotującej kapusty dodać podsmażone mięso z cebulą wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotować 2,5-3 godziny przed końcem gotowania doprawić solą i pieprzem.
Źródło:http://rarossa.blogspot.com/2014/10/bigos.html