Wykonanie
Krokiety to jedna z potraw, która jest czasochłonna w przygotowaniu, ale za to ich smak rekompensuję czas potrzebny do przygotowania.
Naleśniki: 18-20 sztuk60 dag
mąki pszennej2
jajka2,5-3 szklanki
mąki mlekosólFarsz:1 kg gotowanego
mięsa z rosołu0,5 kg
kiszonej kapusty2 średnie
cebulesólpieprzliść laurowy,
ziele angielskieDodatkowo:3
jajkabułka tartaolejSposób przygotowania :Składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Naleśniki smażyć na goręcej patelni.
Kapustę kiszoną zalać
wodą, dodać
liść laurowy,
ziele angielskie, gotować około 20 minut pod koniec gotowani doprawić
solą i
pieprzem odstawić od wystygnięcia.
Mięso cebule oraz odsączoną
kapustę zmielić w maszynce, doprawić do smaku. Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać. Panierować w
jajku i
bułce tartej, smażyć na złoty kolor z każdej strony.