ßßß Cookit - przepis na OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

nazwa

Wykonanie

Jakie ogórki lubicie najbardziej, małosolne, kiszone, konserwowe?. Jak dla mnie najlepsze są właśnie małosolne. Najlepsze na 3 dzień są twarde i czuć w nich wszystkie przyprawy.
potrzebujemy
Ogórki gruntowe (najlepiej małe)
Koper ogrodowy, ale może być również zwykł
1 chrzan
4 ząbki czosnku czosnek
sól
listki laurowe
woda
Ogórki myjemy, obcinamy końcówki. Na spodzie naczynia ułożyć trochę kopru, następnie kładziemy ogórki, pomiędzy górkami, chrzan, liście laurowe, czosnek. Na wierzchu układamy koper zalewamy zimną wodą (na litr wody jedna łyżka soli) umyć w wodzie, poobcinać ogonki i resztki suchych kwiatów. Wodę zagotować w dużym garnku. Na każdy litr wody dodać 1 płaską łyżkę soli. Najlepsze na 3 dzień
Źródło:http://rarossa.blogspot.com/2013/07/ogorki-maosolne-mojej-mamy.html