ßßß
Dziś coś na szybko, przygotowanego dla mojego wybrednego Malucha. Muffiny przeszły test małego smakosza. Ida, moja córeczka je zjadła, a Ona jest wybredna, więc mozecie śmiało sięgać po przepis. Przygotowuje się je bardzo szybko co jest ich dodatkową zaletą oprócz pysznego smaku :)Składniki:1,5 szklanki mąki u nas bezglutenowa mieszanka, (można ją zastapić zwykłą pszenną)0,5 szklanki cukru trzcinowego1 łyżeczka proszku do pieczenia0,5 szklanki oleju1/4 szklanki mleka roślinnego u nas ryżowego (można dać zwykłe)2 jaja od kur z wolnego wybiegu12 malinPrzygotowanie:1. Składniki suche umieszczamy w misie i mieszamy ze sobą2. W drugim naczyniu miksujemy jaja a następnie dodajemy do nich olej i mleko i ponownie miksujemy do połączenia składników3. Łączymy składniki mokre i suche miksując.4. Masę nakładamy do papilotek (jesli chcecie by muffiny wyrosły ponad formę, wypełnijcie papiloty prawie po sam brzeg)5. Do każdej papilotki wciskamy po 1 malinie i wkładamy babeczki do piekarnika, pieczemy je około 20 minut w 180°C z termoobiegiem (sprawdźcie czy muufinyy są upieczone patyczkiem, bo czas pieczenia zależy od piekarnika jak również od tego ile soku oddadzą ciastu maliny)Muffinki sa pyszne i szybki :) smakują nawet mojej małej córeczce Idzie, a Ona jest wybredna :) :)Smacznego :)