Wykonanie
Zupa powstała całkiem przypadkiem:) w lodówce było kilka
serków, ciężko byłoby je przejeść:P I spontanicznie powstała taka zupka. Nie jest to krem, więc najlepszym dodatkiem byłby drobny
makaron.Składniki na
bulion:mała
marchewkamała
pietruszkakawałek
selerakilka listków
pora1,5 litra
wodysólSkładniki na zupę:1.5 litra
bulionu1,5
serka kremowego do smarowania
pieczywa ( u mnie śródziemnomorski, taki
serek typu
feta ale do smarowania:P )średnia
cebula2 ząbki
czosnkuolejBulion:
Marchewkę,
seler i
pietruszkę kroimy w paseczki, wkładamy do garnka z
wodą. Dodajemy
por i gotujemy ok pół godziny.
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Drobno posiekamy
czosnek dodajemy pod koniec smażenia, żeby nie zgorzkniał. Odcedzamy warzywa. Do czystego wrzącego
bulionu dodajemy
serek, mieszamy, żeby się roztopił. Dodajemy podsmażoną
cebulę z
czosnkiem i gotujemy razem jeszcze chwile.Smacznego!Aga