Po długiej przerwie wraca Gotowanie po studencku. Tym razem jednak jest to bardziej pomysł niż przepis, ponieważ proporcje są raczej przybliżone. Kus-kus jest ciekawą odmianą od ziemniaków czy ryżu. Można ten dodatek również dowolnie modyfikować, dodając za każdym razem inne przyprawy. Polecam.Składniki na 2 porcje:pół szklanki kus-kusu (suchego)dwie raczej cienkie marchewki7-8 małych pieczarek½ ząbka czosnku, przeciśniętego przez praskępieprzziołowy2 łyżki sosu sojowegoolej sezamowyMarchewki i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na oleju sezamowym razem z czosnkiem. Przygotować kaszę wg. przepisu na opakowaniu, dodać do warzyw, przyprawić sosem sojowym i pieprzem, wymieszać. Moja kasza stanowiła dodatek do kotletów sojowych i sałatki z czerwonej kapusty. Polecam poeksperymentować z dodatkiem estragonu, który moim zdaniem świetnie pasuje do kus-kusu.Ewka