ßßß Cookit - przepis na Muffinki z czerwoną porzeczką i kruszonką

Muffinki z czerwoną porzeczką i kruszonką

nazwa

Wykonanie

Pyszne, puchate i duże muffinki z posmakiem lata:)
Składniki na 18 szt:
3 szklanki maki pszennej
łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 jajka
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/2 szklanka mleka
1 szklanka mrożonych czerwonych porzeczek (w sezonie oczywiście świeże)
Składniki na kruszonkę:
20 g masła, roztopionego
30 g mąki pszennej
20 g cukru z wanilią
Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić między palcami na kruszonkę.
Przygotowanie jak przy standardowych muffinkach, w jednym pojemniku składniki suche, w drugim mokre, łączymy wszystkie i dodajemy porzeczki. Nakładamy do papilotek do 3/4 objętości, posypujemy kruszonką i pieczemy w temp 180st. C około 20-25 min, do suchego patyczka. Smacznego:)
Źródło:http://kuchniazjadalnia.blogspot.com/2014/05/muffinki-z-czerwona-porzeczka-i.html