Wykonanie
Pyszne, puchate i duże muffinki z posmakiem lata:)
Składniki na 18 szt:3 szklanki
maki pszennejłyżeczka
sody2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli3/4 szklanki
cukru1/2 szklanki
oleju2
jajka1 szklanka
jogurtu naturalnego1/2 szklanka
mleka1 szklanka mrożonych czerwonych
porzeczek (w sezonie oczywiście świeże)Składniki na kruszonkę:20 g
masła, roztopionego30 g
mąki pszennej20 g
cukru z
waniliąWszystkie składniki wymieszać i wyrobić
między palcami na kruszonkę.Przygotowanie jak przy standardowych muffinkach, w jednym pojemniku składniki suche, w drugim mokre, łączymy wszystkie i dodajemy
porzeczki. Nakładamy do papilotek do 3/4 objętości, posypujemy kruszonką i pieczemy w temp 180st. C około 20-25 min, do suchego patyczka. Smacznego:)